Blog

Kezdőlap  /  Fashion & Style   /  Fashion Revolution

Fashion Revolution

 

Fashion revolution fenntartható etikus divat. Mitt is jelentenek ezek a kifejezések?

Április 24-én tartják a Fashion Revolution (Divatforradalom) napját. A mozgalom Nagy-Brittaniából indult, aminek előzménye a 2013. április 14-én összeomlott nyolcemeletes dakkai (Banglades) ruhagyár tragédiája volt, amiben 1134 ember vesztette életét és 2500-an sérültek meg. Ez a szörnyűség indította el a mozgalom kezdeményezőit, hogy tenni kell valamit a divatipar kizsákmányoló magatartása ellen.

A szervezet arra törekszik, hogy átláthatóvá tegye az ipari szereplőket, ezért tette fel az első kérdést is, hogy ki készíti a ruhámat, cipőmet,táskámat…?

Jelenleg 92 ország vesz részt a Fashion Revolution kampányban. Magyarország 2017-ben csatlakozott.

Mivel számomra is fontos a fenntarthatóság idén én is csatlakoztam a kampányhoz.

 

Szeretném ha minél több ember felismerné, hogy tudatos magatartásával nagyon sokat tehet a fast fashion etikátlan és környezetszennyező tevékenysége elleni küzdelemben. Szerencsére ma már rengeteg hazai tervező és kézműves munkáiból vállogathatunk akik nemcsak szép, de egyedi és minőségi termékeket készítenek. Tedd meg az első lépést és csatlakozz a mozgalomhoz, válaszd a hazai termékeket.

Ha szeretnél többet megtudni a mozgalom tevékenységéről vagy csatlakoznál ehhez a remek kezdeményezéshez, akkor katt ide.

#fashionrevolution, #fashionrevolutionhungary #audreyleathergoods